]> Electronische saga's

FONTS

Om de saga's weer te geven zijn de fonts Andron Scriptor en MUFI Additional nodig. Download beide en installeer ze op de gebruikelijke wijze op uw computer.

Andron Scriptor DOWNLOAD
MUFI Additional DOWNLOAD

SAGA'S

U kunt de volgende saga's downloaden:

Ölkofra þáttr 2912 woorden DOWNLOAD
Fóstbrœðra saga 5703 woorden DOWNLOAD
Droplaugarsona saga 9682 woorden DOWNLOAD
Hallfreðar saga 9810 woorden DOWNLOAD
Bandamanna saga 11275 woorden DOWNLOAD
Kormáks saga 12876 woorden DOWNLOAD
Víga-Glúms saga 19478 woorden DOWNLOAD
Finnboga saga 23607 woorden DOWNLOAD

Iedere saga komt als een zipfile. Kiest u bijvoorbeeld voor Bandamanna saga, dan krijgt u het bestand BAN.zip. Als dat ontzipt is, heeft u een directory BAN dat 4 bestanden plus een subdirectory Images bevat. Die bestanden heten in dit geval

Hiervan is ban-h.xhtml een beknopte introductie in het werken met de andere drie bestanden. Het is tevens een verantwoording en bevat verwijzingen naar publicaties oa. van de resultaten van het oorspronkelijke project.
ban-n.xhtml is de genormaliseerde versie van de saga,
ban-d.xhtml de diplomatische, en
ban-f.xhtml de "facsimile" versie.

WOORDENLIJST

Omdat de woordenlijst VOCABDE.pdf gebaseerd is op &Mbok; en alleen woorden bevat die daarin regelmatig voorkomen, werpt het memoriseren van deze woorden snel vruchten af, zeker omdat de lijst verdeeld is in een viertal secties, beginnend met de meest frequente, Klik hier om de woordenlijst te downloaden.

Mocht iemand de woordenlijst in het engels willen vertalen, dan graag contact opnemen met de VOG, zodat ook die versie (VOCABEN) opgenomen kan worden.